جستجو

وردپرس چیست و چه قابلیت‌هایی دارد؟

فهرست مطالب

طراحی یک سایت جدید کاری سخت و دلهره آور می‌باشد. داشتن یک وب‌سایت کاربرپسند آرزوی هر کسب‌وکاری می‌باشد ولی شاید طول کشیدن چندین ماه و استخدام یک توسعه دهنده وب جهت بروزرسانی‌های مداوم برای شما میسر نباشد.

هنگام تحقیق درمورد طراحی سایت، شاید عبارت وردپرس به گوش شما خورده باشد. ولی شاید ندانید که وردپرس چیست و چه قابلیت‌هایی را دارد. جای نگرانی نیست چرا که در این مقاله می‌خواهیم به صورت کامل به وردپرس و قابلیت‌های اون بپردازیم.

وردپرس چیست؟

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای اپن سورس رایگان می‌باشد. یک ابزار خیلی مشهور برای استفاده‌های شخصی جهت راه اندازی وب‌سایت بدون کدنویسی می‌باشد. وردپرس بصورت رایگان بوده و هر فردی می‌تواند آن را نصب، استفاده و حتی تغییر دهد.

داشبورد وردپرس

کاربردهای وردپرس چیست؟

در ابتدا که وردپرس عرضه شد برای طراحی سایت‌های وبلاگی استفاده می‌شد. ولی امروزه به دلیل پیشرفت این ابزار، شما می‌توانید هر نوع وب‌سایتی را با این مدیریت محتوا بسازید. شما می‌توانید انواع وبلاگ‌ها، مجلات، سایت‌های نمونه کار، شرکتی، فروشگاهی و… را با آن بسازید.

وبلاگ‌های شخصی یا لایف استایلی

طبق گفته‌های بالا، وردپرس ابزار فوق‌العاده‌ای برای ساخت انواع وبلاگ‌ها می‌باشد که امکانات زیر را برای شما فراهم می‌نماید.

  1. امکان تمایز بین پست ها و صفحات
  2. داشتن ویرایشگر قوی WYSIWYG برای ایجاد آسان مطالب
  3. پست ها، برچسب ها و دسته بندی ها برای ایجاد یک سیستم سازماندهی محتوای غنی
  4. امکان ارسال نظرات توسط کاربران و مدیریت آنها

بعد از نصب وردپرس خام، شما نیاز به داشتن قالب دارید که توسط آن می‌توانید ظاهر سایت خود را شکیل‌تر و جذاب‌تر نمایش دهید. قالب‌های وردپرس در انواع دسته‌بندی‌ها موجود بوده و براساس نیاز خود می‌توانید استفاده نمایید.

در مرحله بعد شما می‌توانید با استفاده از افزونه‌های وردپرس یکسری قابلیت‌های جذاب به سایت خود اضافه نمایید که توسط قالب ارائه نشده است.

سایت‌های نمونه‌کار پیشرفته

شما می‌توانید با استفاده از تعداد بالای قالب‌های  جذاب که برای نمایش نمونه‌کار توسعه داده شده‌اند، وردپرس خودتان را به سایتی برای نمایش کارهای خوب تبدیل نمایید. برگه‌ها را می‌توان با اهداف صفحه اصلی، تماس با ما، درباره ما و… استفاده کرد. ولی مطالب یا پست‌ها استفاده‌ی مجزایی دارند که می‌توان از آنها برای به اشتراک گذاری مطالب آموزشی، ویدیوها، تصاویر و… استفاده کرد.

همچنان می‌توان به دو صورت این نوع سایت‌ها را طراحی نمود. مورد اول به این صورت که از قالب‌های مشخص شده استفاده کرد و مورد دوم استفاده از افزونه‌های نمایش نمونه‌کار می‌باشند.

وب‌سایت‌های شرکتی

وب‌سایت‌های شرکتی یا تجاری نسبت به سایت‌های مجله‌ای و وبلاگی دارای پیچیدگی‌های بیشتری می‌باشد. به لطف متن باز بودن وردپرس و قابلیت‌های آن، توسعه چنین سایت‌هایی را خیلی ساده‌تر کرده است.

بسته به نیاز خود، باید از قالب‌های موجود برای سایت‌های تجاری و شرکتی استفاده نمود تا بتوان کسب‌وکار و یا برند خود را به بهترین شکل ممکن ارائه یا پرزنت نمایید. هم‌چنین با کمک صفحه‌سازهای موجود، می‌توان توسعه این قالب‌ها را نیز ساده‌تر نمود، مانند صفحه‌ساز المنتور و دی‌وی.

با استفاده از پلاگین‌های موجود برای سئو، شناسایی لیدها، آنالیز و… و ادغام آن با سایت خود باعث گسترش کسب‌وکار شما می‌شوند.

سایت‌های فروشگاهی

وردپرس یکی از ابزارهای فوق‌العاده برای ساخت فروشگاه‌های آنلاین می‌باشد. با استفاده از افزونه‌های فروشگاه ساز مانند ووکامرس، به راحتی می‌توان یک فروشگاه آنلاین را راه‌اندازی و مدیریت کرد. اقداماتی از قبیل اضافه کردن محصولات، ویرایش آنها، دسته‌بندی‌های محصولات، روش‌های پرداخت، راه‌های ارسال محصولات و… را توسط این افزونه به سایت اضافه کرد.

اپلیکیشن مویابل

دسترسی به سایت شما توسط اپلیکیشن‌های موبایلی می‌تواند برای کاربران شما، یک ویژگی منحصربفرد باشد. چرا که برخی کاربران، دوست دارند که از طریق اپلیکیشن موبایلی به‌جای مرورگر به سایت شما دسترسی داشته باشند.

وردپرس این قابلیت را به شما می‌دهد که به راحتی با استفاده از افزونه‌ها و APIهای موجود، برای سایت خود اپلیکیشن‌های کاربردی بسازید و در اختیار کاربران خود قرار دهید.

سایت‌های عضویتی

اگر شما به دنیال کسب درآمد از طریق عضویت ویژه در سایت خود هستید، به راحتی می‌توان با استفاده از افزونه‌های موجود وردپرس، این قابلیت را به سایت خود اضافه نمایید. این قابلیت می‌تواند حالت‌های مختلفی را ارائه نماید. مانند پرداخت حق اشتراک، پرداخت به ازای دانلود و…

چرا از وردپرس استفاده کنیم؟

وردپرس دارای محبوبیت ویژه‌ای بین کسب‌وکارها و بلاگرها دارد. در واقع بیشتر از ۴۰ درصد از سایت‌های آنلاین، با وردپرس ساخته شده‌اند. در ادامه دلایل محبوبیت وردپرس را بیان کرده‌ایم:

1. وردپرس متن‌باز یا Open Source است.

وردپرس یک پلتفرم متن باز می‌باشد. این بدین معناست که می‌توان تغییراتی را در کدهای آن اعمال کرد و بسته به نیاز خود شخصی سازی نمایید. دلیل متن‌باز بودن آن این است که توسعه‌دهنده‌ها بتوانند در توسعه هرچه بهتر مشارکت کنند.

2. وردپرس برای تازه‌کارها خیلی ساده است.

کار با وردپرس بسیار ساده می‌باشد. برای استفاده از آن مهارت خاصی نیاز ندارد و درواقع برای افراد عادی توسعه داده شده است. رابط کاربری آن ساده و بصری می‌باشد. برای اضافه کردن رابط کاربری جذاب، فقط کافیست یک قالب را روی آن نصب کرده و استفاده نمایید.اگر نیاز به انجام کار خاصی دارید مانند فرم تماس با ما، فقط کافیست با استفاده از افزونه‌های وردپرس این کار را انجام دهید. کارهایی که اگر با برنامه نویسی انجام شود را فقط در عرض چند دقیقه می‌توان با وردپرس پیاده کرد.

3. وردپرس برای سئو کاملا استاندارد است.

طراحی سایت اولین قدم هر کسب‌وکاری به شمار می‌آید. لذا فقط طراحی آن با وردپرس کافی نیست چرا که برای دیده شدن توسط کاربران، سایت را برای موتورهای جستجو بهینه (سئو) کرد. با استفاده از افزونه‌های سئو مانند Yoast SEO و Rank Math سایت خود را برای موتورهای جستجو مانند لینک داخلی، متا تایتل و… بهینه نمایید.

4. وردپرس تمامی مدیاها را پشتیبانی می‌کند.

وردپرس تمامی فرمت‌های موجود را پشتیبانی می‌کند. شما می‌توانید از تصاویر، ویدیوها، متن‌ها و… در صفحات سایت خود بدون محدودیت کنار یکدیگر استفاده نمایید. در وضعیت رقابتی موجود، وردپرس این قابلیت را شما می‌دهد تا با استفاده از فایل‌های متنوع، صفحات جذابی را طراحی نمایید تا کابران را راضی نگه دارید.

5. وردپرس ایمن است.

امنیت اطلاعات بزرگترین نگرانی هر کسب‌وکاری می‌باشد. با این حجم اطلاعات پخش شده که هر سال اتفاق می‌افتد، داشتن امنیت اطلاعات شما و کاربران شما امری ضروری‌ست. تا زمانی که قالب‌ها و افزونه‌های وردپرس را آپدیت نگه دارید و از رمزهای عبور قوی استفاده نمایید، وردپرس یکی از ایمن‌ترین مدیریت محتواهای جهان محسوب می‌شود. این پتلفرم قابلیت‌های امنیتی متعددی را به شما ارائه می‌دهد، مانند خروج اتوماتیک کاربران وارد شده، احراز هویت دو مرحله‌ای و… .

6. وردپرس کاملا رایگان است.

وردپرس خود کاملا رایگان می‌باشد. بدین منظور که برای استفاده از آن نیاز به پرداخت هیچگونه هزینه‌ای نیست. با این حال، استفاده از موارد دیگر مانند قالب‌ها و افزونه‌ها نیازمند پرداخت می‌باشند.

وردپرس کی شروع به کار کرد؟

در سال ۲۰۰۳ وردپرس توسط Matt Mullenweg که در آن زمان دانشجو بود، ساخته شد. این پروژه به عنوان راه‌اندازی مجدد پروژه قبلی به نیم b2/cafelog، که در ابتدا توسط Michel Valdrighi ساخته شده بود، آغاز شد. مت فرصتی برای بهبود عملکرد یک وب‌سایت بدون تغییر کد‌های اصلی آن دید و سرانجام وردپرس متولد شد.

اهمیت وردپرس نسخه 1.0

مت شاخه‌ی جدیدی از b2 را در SourceForge با جدا کردن مفهوم اصلی مفهوم اصلی توسعه داد. او با کمک دوستانش نسخه دیگری ساخت و اسمش را وردپرس قرار داد.

بعد از مدتی، در سال ۲۰۰۴ وردپرس نسخه 1.0 برای عموم منتشر شد. اسم رمز آن ؛Davis؛ بود. دلیل نامگذاری آن این است که مت هنرمندان Jazz مانند Miles Davis محترم می‌شمرد. همانند نسخه فعلی موجود، این نسخه نیز قابلیت‌های مانند ایجاد و مدیریت دسته‌بندی و همچنین مدیریت نظرات را داشت.

ظهور وردپرس

وردپرس پس از تغییر ساختار قیمت‌گذاری رقیب خود، مورد توجه همگان قرار گرفت. افراد به دنبال رقیب‌های جایگزین مانند وردپرس می‌گشتند. مت پس از شغل فعلی، شرکت خود را به اسم Automattic راه‌اندازی کرد. در مرحله اول یا به اصطلاح A توانست از افرادی مانند True Ventures, Radar Partners, Polaris Ventures که سرمایه گذار بودند، مبلغ 1.10 میلیون دلار سرمایه برای شرکت خود جذب نماید.

وردپرس امروز

وردپرس درحال حاضر یک جامعه رو به رشد که شامل توسعه‌دهندگان، طراحان و بلاگران می‌شوند، محسوب می‌گردد. در سال ۲۰۰۷، وردپرس ویرایشگر بصری جدید خود، به اسم گوتنبرگ را ارائه نمود. در آخرین نسخه جدید خود، قابلیت‌های زیادی را عرضه کرده و همچنان در حال توسعه این قابلیت‌ها می‌باشند.

منابع موردنیاز برای طراحی سایت با وردپرس

به دلیل منابع بالای موجود برای طراحی سایت با وردپرس، که شامل قالب‌ها، افزونه‌ها، صفحه‌سازها و… می‌شوند را به یک لیست کوتاه ولی کاربردی محدود کردیم تا دچار سردرگمی نشوید.

  • افزونه All in one SEO: این افزونه یکی از افزونه‌های کاربردی برای سئو به شمار می‌رود. با استفاده از نمره‌ی ارائه شده به جهت بهبودی صفحه شما و همچنین چک‌لیست خود، به شما در بهبود صفحات سایت خود برای موتورهای جستجو کمک می‌کند.
  • افزونه ووکامرس (WooCommerce): این افزونه به شما در ساخت یک فروشگاه آنلاین کامل کمک می‌کند. با استفاده از این افزونه شما می‌توانید محصولات خود که می‌تواند شامل فیزیکی و دانلود باشد را به فروش برسانید و مشتریان و سفارشات خود را مدیریت نمایید.
  • افزونه Elementor: طراحی بیشتر از ۳ میلیون سایت با استفاده از المنتور باعث شده است که مورد توجه زیادی قرار گیرد. با این افزونه می‌توانید بصورت Drag & Drop سایت خود را بدون هیچگونه دانشی طراحی نمایید. همچنین ما یک دوره رایگان آموزش المنتور ارائه نموده‌ایم.
  • افزونه WP Rocket: سرعت سایت همیشه یکی از موارد مهم می‌باشد. افزونه راکت با تنظیمات خود سرعت سایت شما را تا حد قابل توجهی بالا می‌برد.
  • افزونه GravityForms: گرویتی فرم به شما امکان ایجاد فرم‌های پیشرفته را می‌دهد. برای مثال شما می‌توانید انواع فرم تماس با ما، فرم‌های نوبت دهی، فرم‌های درخواست و… را به راحتی با این افزونه طراحی نمایید.

از روند ایجاد وب‌سایت خود نترسید. از بین ابزارهای موجود برای طراحی سایت، وردپرس به شما انعطاف بالایی را می‌دهد تا بتوانید سایت موردنظر خود را داشته باشید.

اگر به دلایل مختلف نمی‌توانید وب‌سایت خود را طراحی نمایید، فقط کافیست با ما در تماس باشید تا یک وب‌سایت فوق‌العاده با بالاترین کیفیت و امکانات را برای کسب‌وکار شما طراحی نماییم.

منبع: HubSpot

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو

پست‌های اخیر